!-- Google Tag Manager -->

Career Scan

Loopbaanscan voor in- en externe mobiliteit

U heeft continu te maken met veranderingen als reorganisatie, krimp of koerswijziging. Dat zorgt voor nieuwe ambities. Én voor nieuwe uitdagingen voor uw medewerkers. Met behulp van de Career Scan kunt u de interne en externe mobiliteit van uw organisatie zo vormgeven dat medewerkers hun kwaliteiten, werkervaring en competenties maximaal kunnen inzetten.

Voordelen

 • Loopbaanontwikkeling vanuit de kracht van uw medewerkers.
 • Inzicht in doorgroeimogelijkheden.
 • Inspiratie door voorbeeldfuncties.
 • Inzicht in: wie ben je, wat wil je, wat kan je?
 • Onderzoekt geschiktheid voor zelfstandig ondernemerschap.
 • Ontwikkeltips voor verborgen competenties.


Doel

 • Develop
Inzicht in ontwikkelingsgerichte doorstroom- en uitstroommogelijkheden.

Deze rapportage meet

 • Gedrag
 • Loopbaan
 • Persoonlijkheid

Solutions

 • Competentie en performance management
 • Talentmanagement
Voor wie en wanneer

Hoe begeleidt u medewerkers in een organisatie die constant in beweging is? En hoe zorgt u ervoor dat uw medewerkers mobiel blijven?

Met de Career Scan maakt u voor elke medewerker een gedegen en betrouwbare loopbaanscan. Met behulp van deze scan kunt u de doorstroom en uitstroom binnen uw organisatie vormgeven, waarbij ontwikkeling en het talent van de medewerker voorop staat. U kunt zo de competenties doorontwikkelen die nodig zijn om de nieuwe organisatiestrategie te realiseren.

In combinatie met een terugkoppelgesprek geeft de Career Scan u voldoende informatie voor een verantwoorde en passende loopbaanstap voor uw medewerker, binnen of eventueel buiten de eigen organisatie.

Werkwijze

De Career Scan begint bij uw medewerker. De vragenlijst legt verband tussen persoonlijkheid, competenties, kwaliteiten, loopbaanwaarden en beroepsvelden. In de Career Scan zit bovendien een unieke check die aantoont in welke mate uw medewerker zijn sterke en minder sterke kanten in uw organisatie heeft ontwikkeld. Dit gebeurt aan de hand van een 360 graden feedback vragenlijst. Deze vragenlijst neemt zowel de functie-specifieke competenties mee, als de competenties die goed en minder goed passen bij het persoonlijkheidsprofiel van uw medewerker.

De Career Scan maakt een analyse van het huidige loopbaanveld van een medewerker en vat de resultaten samen in een loopbaanadvies. Daarmee geeft de Career Scan uw medewerker inzicht in wat hij goed kan, en wat hij nóg beter kan.

De positieve insteek motiveert hem om zelf op zoek te gaan naar een werkkring die beter past bij zijn ambities en capaciteiten en die (nog meer) energie geeft. Voor het terugkoppelen van de uitkomsten van de Career Scan van PiCompany is certificering vereist.

Resultaat en rapportage

De Career Scan van PiCompany combineert op intelligente wijze persoonlijkheid, werkwaarden en vaardigheden tot een gedegen loopbaanadvies voor uw medewerker.

Speciaal voor begeleiding van werk naar werk kunt u de loopbaanscan onderbrengen in een modulair mobiliteitsprogramma met workshops en individuele professionele ondersteuning.

Ondersteuning en certificatie

U kunt snel zelfstandig aan de slag met de Career Scan. PiCompany ondersteunt u bij de inrichting van de gebruiksvriendelijke Self Service Portal (SSP). Daarna kunt u de test in eigen beheer afnemen. Met behulp van deze portal kunt u 24/7 vragenlijsten uitzetten voor deelnemers. Deelnemers kunnen de test op elke gewenste locatie invullen.

Wij zorgen voor een digitale handleiding bij de SSP. Heeft u toch nog vragen, neem dan contact op met onze servicedesk.

Voor het terugkoppelen van de resultaten van de Career Scan is certificeringstraining vereist. PiCompany verzorgt deze certificeringstraining. Met de certificatie bent u bevoegd de testresultaten te interpreteren en het rapport na te bespreken met de deelnemer.

Lees meer over onze certificatietrainingen.

Gerelateerde open certificatietraining

 • Training

Certificatietraining Career Scan

Combinatierapportage Career Scan juist interpreteren en terugkoppelen

Na succesvolle afronding bent u gecertificeerd als competente testgebruiker voor de Career Scan. Deze training is alleen te volgen als aanvulling op de geheel afgeronde Performance Improvement Plan training.